YSL Oldu Size SLP

12:32 AM



1962'den günümüze gelen yılların markası Yves Saint Laurent birçok değişiklikten geçiyor.

İlk olarak geçtiğimiz aylarda 8 yıldan fazla bir süredir markanın baş tasarımcısı olan İtalyan Stefano Pilati'nin yerine Dior erkek giyimin baş tasarımcısı olan Fransız Hedi Slimane'yi getirtmişlerdi. Ve yeni bir tasarımcı her zaman arkasından gelecek değişikliklerin habercisi olmuştur.

Ki bu değişimden sonra yeni ve beklenen bir bomba daha patladı ve ölümsüz marka YSL'nin adının değişeceği (daha doğrusu çoktan değiştiği) duyuruldu. YSL oldu size SLP yani Saint Laurent Paris.

Hedi Slimane ilk tasarımını 25 Eylül - 3 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Paris Moda Haftası genelinde tanıtacak ve 2013 bahar koleksiyonu çok sınırlı bir gruba gösterilecek. Basının katılamayacağını duyduğumda üzüldüm.  'Biz nasıl göreceğiz?' diye düşünmeden edemedim.

Yeni bir tasarımcı ve yeni bir isim. Hiç benlik bir şey değil. Ben her zaman eski alışkanlıkları sürdürmenin taraftarı olmuşumdur. Ve eminim ki Yves Saint Laurent yaşasaydı böyle bir şeyin olmasına izin vermezdi.

İstediği kadar değişsin, şekilden şekle girsin, yine de Yves Saint Laurent moda severlerin kalplerinde sonsuza kadar yaşayacaktır.

You Might Also Like

1 comments

  1. bence çok gereksiz bir değişimdi, bu kadar tanınmış markaların isim değiştirmesini yanlış buluyorum. Banada beklerim :)

    ReplyDelete