Saint Laurent Olmadan Önceki Yves

12:48 AM


Efsanevi moda tasarımcılarının çok fazla biyografisi çıkmaz. Ama çıktığında da tadından yenmez. Tıpkı bu yazıya konu olan filmde olduğu gibi. 

Şu anda halen vizyonda olan filmi geçen haftasonu izleme şansım oldu ve tek kelimeyle bayıldım! Fransız yönetmen Jalil Lespert tarafından çekilen film eksiksiz ve gerçekçi bir şekilde Yves Saint Laurent'ın hayatına değinmiş.

Hem Fransız filmi oluşu hem de Yves Saint Laurent'ı konu alması sevmem için öncelikli nedenler oldu. Ama filmi izlerken oyuncu seçimlerinin de tam yerine oturduğu gözümden kaçmadı. Cezayirli tasarımcıyı filmde Pierre Niney başarıyla canlandırmış. Ama Yves Saint Laurent'ın hayatındaki esas adamı oynayan Guillaume Gallienne de bir o kadar başarılıydı. Karl Lagerfeld ile Christian Dior canlandırmaları ise dış görünüş olarak tam 12'den vurulmuş diyebilirim.


Tasarımlarındaki dahiliği ve titizliğini, her şeyin altında onun imzası olmasına rağmen iş övgüleri kabul etmeye geldiğinde ne kadar utangaç bir tavır sergilediğini ise çok güzel bir şekilde yansıtmışlar. Bir süre boyunca Christian Dior'un ölümü sonrasında Dior moda evinde çalışmaya başlamasını ve daha sonra sınırlarından kurtulmayı isteyerek kendi markasını kurmasıyla dünya çapında trendleri belirleyen ikonik bir marka haline gelişini ise etkileyici bir şekilde göstermişler. 


Film Yves Saint Laurent'ın moda alanındaki yaptığı devrimleri, ikonikleşen tasarımlarını ve başarılarının yanı sıra hayatının adamıyla olan ilişkisini de konu alıyor.


Filmde kullanılan tasarımlar ve çizimler Pierre Berge'nin izniyle Yves Saint Laurent arşivlerinden çıkma. Bu durum daha da gerçekçilik katıyor bütün filme. 

Ben filmi gerçekten beğendim. Hem film hem de moda severlere hitap ediyor bence. Ve eğer siz de filmleri ve modayı seviyorsanız bu filmi kesinlikle izlemelisiniz.

You Might Also Like

0 comments