Oscar 2012 (Part 3)

7:00 PM


Bu güzel insanın herkesin ağzını açık bırakacağını biliyordum ama kırmızı halıya çıkmasıyla beraber nefesleri keseceğini tahmin bile edemezdim.
Giambattista Valli elbisesi ve Louis Vuitton takıları ve çantası ile mükemmel kelimesinin sözlük tanımını oluşturdu gecede.
Herkes onun bu halinin Nicole Kidman'ın 2007 yılında giydiği kırmızı Balenciaga elbiseye benzetti ama bence birbirlerinden çok ayrı elbiseler. Bir elbise başka hiçbir elbiseye benzemez ve her tasarım kendine özgüdür.
Bu benzetme çok yanlış ve başta Giambattista Valli olmak üzere birçok tasarımcıya hakarettir bence.
Sözü tekrar Emma'ya getirecek olursam eğer onun tek kelimeyle kırmızı halıda ışıldadığını söyleyebilirim.
Benim diyeceklerim bu kadar, eğer siz farklı düşünüyorsanız söyleyeceklerinizi duymak isterim.


Benim için gecenin en şık kadını Jessica Chastain idi. 
İlk görüşte Alexander McQueen dediğim ve daha sonrada bu tahminimi onaylatıp da üstüne bir de ona özel dikilmiş olduğunu bilmek beni gecenin o saatinde bulunduğum yerden alıp başka diyarlara götürdü. 
Önceki ödül törenlerine ve Oscar öncesi gerçekleştirilen davetlerin birkaçında da Alexander McQueen giymişliği olan güzel oyuncu büyük bir risk almış ama bu risk katlanarak muhteşemlikle geri dönmüş ona. 
Ben şahsen tahmin bile edemezdim böyle mükemmel bir Alexander McQueen elbise giyeceğini, Elie Saab için küçük bir umut besliyordum sadece.
Gece boyu yüzünden eksik olmayan muhteşem gülümsemesi ve 2 milyon dolarlık Harry Winston mücevherleri elbisesinin tamamlayıcı unsurları olmuş. Saçlarını da açık bırakması ayrı bir hoşuma gitti. Toplu saçın bu elbiseye bu kadar yakışacağını düşünmüyorum.
Kısacası ben Jessica Chastain'i seviyorum dostlar.


Gecenin en ses getiren bir diğer kadını da Rooney Mara oldu. 
Beyaz Givenchy Couture elbisesi ile kırmızı halıda ortaya çıktığı anda sosyal medyanın göz bebeği oldu.
The Girl With The Dragon Tattoo filminin tüm galalarında siyah giymesine alıştığımız, siyah onun esas rengi olsa da yakın zamanlara doğru yeşil, kırmızı ve mor gibi tek renkli elbiseler giymeye başlayan Rooney bir anda kırmızı halıda bembeyaz bir elbiseyle belirecek de sosyal medyada nükleer bomba etkisi yapmayacak? Hadi canım ordan, gülerler adama.
Elbiseyi çok ama çok beğenmeme rağmen Rooney'e hiç yakıştıramadım. Özellikle göğüs bölgesi bir tuhaf durmuyor mu üstünde? 
Sade makyajı ve arkada toplanan saçları görünümünü bitirici dokunuşlar olmuş.


Ve şimdi sırada kırmızı halının en ateşli 2. çiftinde. 
George Clooney Giorgio Armani takımının içinde nefes kesiciydi ve en güzel aksesuarı olan kız arkadaşı Stacy Keibler da görür görmez tanıdığım ve ona çok yakıştığını düşündüğüm Marchesa elbisesi içinde ışıldıyordu. Kimisi beğenmedi ama ben çok yakıştırdım. Bronz teni ve bir yanına attığı sarı saçları ile büyük bir uyum sergilemişti. 


Gecenin en sevdiklerim ve en sevilenler arasındaydı Gwyneth Paltrow. 
En azından diğer bayanlar gibi cıbıl cıbıl gelmek yerine soğuktan korunmak için Tom Ford elbisesinin üzerine elbisesiyle uyumlu aynı tasarımcının cüppesini de almayı akıl ettiği için akıllı da. 
Onu sanırım hiçbir zaman abartılı bir şeyler içinde görmedim ama bazen sadelik en güzel şıklık olmuyor mu? Göz yormadan olabildiğince sade olmak ve bunu başarıyla yapmak bence en kilit nokta.
Saçı, makyajı ve takıları ile görünümünü çok güzel tamamlamış.


Gerçekten de gecenin en sevmediğim isimlerinden biri, belki de en büyüğü.
Yanlış anlamayın, Michelle Williams'ı severim. Erkek çocuğu gibi kısacık saçının hayranıyım ve stili gerçekten güzel. Ama bu gece bana göre tutturamamış işte. 
Özellikle kırmızı halıda kırmızıyı pek sevmem (istisnai durumlar ve kırmızıyı hakkıyla taşıyan isimler dışında). Şimdi diyeceksiniz bu kırmızı değil, o gün de muhabbeti dönmüştü diye. Biliyorum ama beğenmeme durumumla ilgili sığındığım tek liman kırmızı olması, o yüzden ben kırmızı diyorsam kırmızıdır. 
Louis Vuitton elbisesi, Forevermark mücevherleri ve Bottega Veneta el çantası ile bana göre çok sönük bir görünüm sergiliyor, çünkü ben onun bundan katbekat iyisini yapabileceğini biliyorum.


İşte Oscar kırmızı halısı dendi mi ben böyle bir şey beklerim arkadaş. Yılların eskitemediği, 20'lik ve 30'lukları arkasında sönük bırakan Meryl Streep sen çok yaşa!
Şimdi 'İkinci bir Oscar heykeli gibi olmuş, neresi sevilir bunun be?' diyeceksiniz biliyorum. 
Ama eğer adınız Meryl Streep ise siz olmuşsunuzdur, isterse geceye Lady Gaga'nın herhangi bir elbisesini ödünç alıp katılsın o gene de muhteşem olacaktır benim gözümde. 
Çok konuştum, asıl görevimi unuttum. Elbisesi ve el çantası Lanvin, ayakkabıları Salvatore Ferragamo.



Bayılıyorum Penelope Cruz'un kırmızı halıdaki prenses görünümlerine. Hem yüzü hem de vücudu buna müsait, ne güzel. Elbisesi kendine özel hazırlanan bir Giorgio Armani. Saçı, makyajı ve takılarıyla tam bir prenses ve bu renk de ona çok ama çok yakışmış.
Üstelik saat 12 olduğunda bal kabağına dönüşmeyeceğini bilmek de güzel.


Bayılıyorum şu ikiliye. Mükemmel kadın ve mükemmel erkek birlikteliği kelimenin tam anlamıyla.
Angelina geceye görür görmez Versace dediğim ve beni yanıltmayan mükemmel elbisesiyle kayıldı, maşallah dedirtecek ayağını da Salvatore Ferragamo yerden kesiyor.
Brad Pitt'in ise ne giydiği hakkında en ufak bir fikrim bile yok ne yazık ki.

Bu arada Angelina Jolie'nin o üzerine haberler yapılıp, internet sitesi açılan ve yeni bir akım başlatan ayağı hakkında bir şey demeyen tek insanoğlu ben miyim acaba?

You Might Also Like

2 comments

  1. Bu elbiseyle ağzımı beş karış açık bıraktı doğrusu. Mükemmel görünüyor. Ama... işte her güzelliğin bir aması olur değil mi? O saçlar... OLMAMIŞ! Hani bizim düğüne giden hanımlarımızın yaptığı klasik topuz vardır ya hah işte öyle görünüyor bu özensiz saç şekliyle.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saç hakkında söylediklerine katılıyorum, tabii ki bu elbiseye toplu saç giderdi ama daha güzel bir topuz mükemmel olurmuş doğrusu.

      Delete